Kremna korenčkova juha z ingverjem
Sestavine (za 4 porcije): 5 srednje velikih korenčkov 1 manjši krompir 1 žlica naribanega svežega ingverja 500 ml zelenjavne jušne osnove 1 žlica olivnega olja Priprava: Kore
Špinačna juha s krompirjem
Sestavine (za 4 porcije): 200 g sveže špinače 2 srednja krompirja 1 žlica olivnega olja 1 majhna čebula 500 ml zelenjavne jušne osnove 1 žlica limoninega soka
Pečena postrv z limoninim prelivom
Sestavine (za 2 porciji): 2 sveži postrvi 2 žlici olivnega olja sok ene limone 2 stroka česna (fino sesekljana) svež peteršilj za okras ščepec soli Priprava: Postrvi očisti
super easy
Kislo zelje s pečenico
Kislo zelje s pečenico je priljubljena tradicionalna jed v slovenski kuhinji, še posebej v zimskem času ali ob praznikih. Priprava je preprosta, jed pa je zelo okusna in nasitna
super easy
Musaka z zelenjavo in krompirjem
500 g krompirja 1 jajčevec 1 bučka 1 rdeča paprika 1 korenček 1 čebula 2 stroka česna 400 g paradižnikove mezge (ali pelatov) 1 žlička paradižnikovega koncentrata 1 žlic
super easy
Dušena teletina z zelenjavo
600 g teletine (narezane na kose) 1 čebula 2 stroka česna 2 korenčka 2 stebli zelene 1 rdeča paprika 2 krompirja (po želji) 1 bučka 150 ml belega vina (po želji) 300 ml gove
super easy
Piščančja bedra v paradižnikovi omaki in polenti
4 piščančja bedra 1 čebula 3 stroki česna 400 g paradižnikove mezge (ali pelatov iz pločevinke) 1 žlica paradižnikovega koncentrata 1 žlička sladkorja (po potrebi, za ur
super easy
Krompirjeva juha z zelenjavo
500 g krompirja 1 korenček 1 por (ali čebula) 1/2 bučke 2 stebli zelene 2 stroka česna 1 žlica olivnega olja 1,2 l zelenjavne jušne osnove (ali voda) 100 g graha (zamrznjen a
super easy
Piščanec s cvetačo in grahom
2 piščančja fileja 1 srednje velika cvetača 200 g graha (zamrznjen ali svež) 1 čebula 2 stroka česna 1 žlica olivnega olja sol in poper po okusu 1 žlička svežega ali suh