Zanimivosti

Za vas smo poiskali zanimive prispevke iz različnih področij.

2 min reading time

Objemi so močne geste, ki prinašajo obilo koristi našemu čustvenemu, fizičnemu in psihičnemu počutju. Ne glede na to, ali ga dajete ali prejemate, so objemi preprost, a globok način, da negujete sebe in druge!   Čus

2 min reading time

Repa je starodavna korenovka, ki jo cenimo zaradi njenega bogatega okusa, hranilne vrednosti in vsestranske uporabe v kuhinji. Spada med križnice in je zelo priljubljena v tradicionalni kulinariki po vsem svetu. Repa je izje

2 min reading time

V hladnih zimskih dneh je masaža odlična ideja za sprostitev in izboljšanje počutja. Poskusite si vzeti čas za masažo, bodisi v profesionalnem salonu ali doma s pomočjo partnerja ali prijatelja. Kombinirajte masažo s

3 min reading time

Čuječnost (angl. mindfulness) je praksa zavedanja trenutnega trenutka brez obsojanja in s polno pozornostjo na to, kar se dogaja tukaj in zdaj. Gre za sposobnost, da opazimo svoje misli, čustva in telesne občutke ter jih

1 min reading time

Jedilnik za lepe lase   Zajtrk: Smoothie iz jagod, špinače, chia semen in mandljevega mleka. Prigrizki: Sveže sadje (jabolka, pomaranče, jagode). Kosilo: Losos na žaru z dušenim brokolijem in sladkim krompirjem. Večer

2 min reading time

Šport je vsaka oblika telesne dejavnosti, ki vključuje fizično aktivnost in tekmovalni element. Gre za organizirane aktivnosti, igre ali vaje, ki temeljijo na telesni pripravljenosti, veščinah in strategiji, z namenom iz

3 min reading time

Napihnjenost trebuha je občutek polnosti, napetosti ali pritiska v trebuhu. To stanje je pogosto posledica kopičenja plinov v črevesju ali zastajanja tekočine v želodcu, kar lahko povzroči nelagodje ali bolečino. Napen

3 min reading time

Grozdje je priljubljeno sadje, ki je znano po svojem sladkem okusu in številnih zdravstvenih koristih. Na voljo je v različnih sortah, vključno z rdečim, zelenim in črnim grozdjem, vsaka sorta pa prinaša svoje edinstven

2 min reading time

Velja za najstarejšo in najbolj priljubljeno alkoholno pijačo na svetu. Za varjenje piva se najpogosteje uporablja ječmen, uporablja pa se tudi pšenica, koruza, riž in proso.  Med vsemi pijačami je pivo na tretje