Bučkin kompot

super easy

Bučkin kompot je okusna in osvežujoča jed. Zdravilna vrednost: Bučke so bogate z vlakninami, vitamini in minerali, vključno z vitaminom C, vitaminom A, kalijem in folno kislino. Zato je bučkin kompot lahko koristen za zdravje prebave in imunskega sistema.

 

Sestavine:

  • 2 kg podolgovatih zelenih bučk (že olupljenih in narezanih, brez sredice)
  • 2 dl jabolčnega kisa
  • 2,5 l vode
  • 80 dag sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 4 klinčki
  • 1/2 škatlice citronke

 

Bučke olupimo, sredico izrežemo in zavržemo, preostali del buče pa zrežemo na manjše kockice. Te nato zalijemo z vodo, dodamo kis in pustimo stati 24 ur. Občasno premešamo. Naslednji dan buče odcedimo in dobro speremo. Pustimo jih na cedilu, da se odcedijo.

V večji lonec nalijemo 2,5 l vode in vanjo vmešamo sladkor, citronko, klinčke in vaniljev sladkor. Vse skupaj zavremo, dodamo buče in kuhamo tri  minute.

Kozarčke damo v vročo vodo, da se segrejejo oz. v pečico na 100 stopinj. V kozarčke vlijemo kompot, kozarčke zapremo, jih zavijemo v odejo in pustimo, da se ohladijo ali pasteriziramo v pečici.

No Reviews