Čokoladna krhka pita

super easy

Testo

  • 250 g moke
  • 60 g sladkorja
  • 160 g hladnega masla
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • stopljena čokolada
  • malo soli

 

Zamestimo testo in ga pustimo počivati čez noč . Naslednji dan ga ravaljamo damo na peki papir in položimo v pekač in dno na več mestih prebodemo z vilico, testo obtežimo in pečemo na ogreti pečici 180 C 15 minut, da se lepo zlato rumeno zapeče (vedno naredim, kar dvojno količino testa).

 

Nadev

  • 1 rastlinska sladka smetana
  • 150 g maskarpona
  • 150 g stopljene čokolade

 

Sladko smetano stepemo, dadamo mascarpone in nato še prilijemo stopljeno čokolado. Vse dobro premešamo in prelijemo na pečeno krhko testo. Damo čez noč v hladilnik in naslednji dan naredimo še preliv. Če želite lahko v nadev dodate sadje.

 

Preliv

  • 100 g masla
  • 200 g jedilne čokolade
  • 10 ml ruma (lahko pa tudi liker)

Maslo in čokolado stopimo na parni kopeli in na koncu dodamo še malo ruma (likerja).

 

 

No Reviews