Čokoladna krhka pita
super easy
Testo
- 250 g moke
- 60 g sladkorja
- 160 g hladnega masla
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- stopljena čokolada
- malo soli
Zamestimo testo in ga pustimo počivati čez noč . Naslednji dan ga ravaljamo damo na peki papir in položimo v pekač in dno na več mestih prebodemo z vilico, testo obtežimo in pečemo na ogreti pečici 180 C 15 minut, da se lepo zlato rumeno zapeče (vedno naredim, kar dvojno količino testa).
Nadev
- 1 rastlinska sladka smetana
- 150 g maskarpona
- 150 g stopljene čokolade
Sladko smetano stepemo, dadamo mascarpone in nato še prilijemo stopljeno čokolado. Vse dobro premešamo in prelijemo na pečeno krhko testo. Damo čez noč v hladilnik in naslednji dan naredimo še preliv. Če želite lahko v nadev dodate sadje.
Preliv
- 100 g masla
- 200 g jedilne čokolade
- 10 ml ruma (lahko pa tudi liker)
Maslo in čokolado stopimo na parni kopeli in na koncu dodamo še malo ruma (likerja).
No Reviews