Čokoladni bum z višnjami
super easy
Piškotno testo:
- 250 g masla
- 100 g sladkorja
- 500 g mletih piškotov
Čokoladna krema:
- 200 g temne čokolade
- 200 ml smetane za stepanje
- 50 g masla
- alkoholne višnje
Čokoladna glazura:
- 100 g temne čokolade
- 50 ml smetane
Mlete piškote zmešamo skupaj s stopljenim maslom in dobro premešamo. Če je masa slučajno preveč mokra dodamo še malo mletih piškotov. Če je pa preveč suha pa dodajte malo sladke smetane, da dobite lepo gladko maso.
V notranjost oboda obložimo z acetatno folijo lahko pa tudi prozorno folijo. Pripravljeno piškotno maso enakomerno razporedimo na dno oboda in okoli.
Na piškotno maso damo čokoladno kremo z višnjami. Smetano v kozici na lahkem ognju počasi segrevamo in v vročo smetano dodamo čokolado. Počasi mešamo, da se čokolada stopi. Za obstojno kremo moramo ganaš ohladiti (jaz ga naredim dan prej). Naslednji dan kremo z električnim mešalnikom dobro premešamo, da dobimo lepo čokoladno kremo. V kremo dodamo višnje in kremo namažemo po piškotni masi.
Prelijemo s čokoladno glazuro. Posujemo z mletimi orehi.