Pečeni piščančji file z materino dušico, riž z zelenjavo

super easy

  • 2 piščančja fileja
  • 200 g riža
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 korenček
  • 1 bučka
  • 100 g graha (lahko zamrznjen)
  • 1 žlica sveže ali suhe materine dušice
  • 1 žlica olivnega olja
  • 500 ml piščančje jušne osnove (ali voda)
  • sol in poper po okusu
  • sok pol limone (po želji)

Piščančja fileja začini s soljo, poprom in materino dušico. Segrej ponev z olivnim oljem in na srednji temperaturi popeci piščanca na obeh straneh, dokler ne postane zlato rjav in prepečen (približno 6-8 minut na stran). Odloži ga na krožnik in pokrij, da ostane topel.

V isti ponvi popeci na drobno sesekljano čebulo in česen, da postaneta mehka in dišeča. Dodaj na kocke narezano papriko, korenček, bučko in grah. Praži, dokler se zelenjava ne zmehča, približno 5-7 minu

V ponev dodaj riž in ga nekaj minut popraži skupaj z zelenjavo, da se rahlo prepraži. Nato prilij piščančjo jušno osnovo (ali vodo) in zavri. Zmanjšaj ogenj, pokrij ponev in kuhaj na nizkem ognju približno 15-20 minut, dokler riž ni kuhan in vso tekočino vpije.

Na krožnik naloži riž z zelenjavo in nanj položi popečenega piščanca. Po želji lahko vse skupaj pokapljaš z limoninim sokom za dodatno svežino.

No Reviews