Puran, rjavi riž in zelenjava
super easy
- 300 g puranjih prsi
- 200 g rjavega riža
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 rdeča paprika
- 1 korenček
- 1 bučka
- 100 g brokolija
- 1 žlica olivnega olja
- sol in poper po okusu
- 1 žlička sojine omake (po želji)
- sveža zelišča, kot so peteršilj ali bazilika (po želji)
Rjavi riž speri pod tekočo vodo. Nato ga kuhaj v slanem kropu ali piščančji jušni osnovi po navodilih na embalaži (približno 30-40 minut, odvisno od vrste rjavega riža).
Puranje prsi nareži na trakove ali kocke, jih začini s soljo in poprom. Segrej ponev z olivnim oljem in purana popeci, dokler ni zlato rjav in prepečen (približno 6-8 minut na srednji temperaturi). Nato ga odstavi.
Na isti ponvi popeci drobno sesekljano čebulo in česen, dokler se ne zmehčata in postaneta dišeča. Nato dodaj na trakove narezano papriko, korenček, bučko in brokoli (če so večji cvetovi, jih razdeli na manjše). Praži, dokler zelenjava ni mehka, a še vedno rahlo hrustljava (približno 7-10 minut).
K pečeni zelenjavi dodaj prepraženega purana in kuhani rjavi riž. Vse skupaj premešaj in po želji začini še s sojino omako za dodaten okus. Po potrebi dodaj še sol in poper.
Jed postrezi toplo, po želji pa lahko vse skupaj potreseš s svežimi zelišči, kot so sesekljan peteršilj ali bazilika, kar bo jedi dodalo svežino.