Piščančji file z zelenjavo

super easy

Piščančji file z zelenjavo je klasična in hranljiva jed, ki je enostavna za pripravo.

 

Sestavine:

  • 4 piščančji fileji
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 rdeča paprika, narezana na trakove
  • 1 rumena paprika, narezana na trakove
  • 1 zelena paprika, narezana na trakove
  • 1 srednja čebula, narezana na rezine
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 1 bučka, narezana na kolobarje
  • 200 g češnjevih paradižnikov, prepolovljenih
  • 1 žlička suhega origana
  • 1 žlička suhega bazilike
  • sol, poper
  • sveža zelišča za okras (npr. peteršilj ali bazilika)

 

Piščančje fileje začinite s soljo, poprom. V veliki ponvi segrejte žlico olivnega olja na srednje visoki temperaturi.

Fileje pecite 5-6 minut na vsaki strani, dokler niso zlato rjavi in popolnoma pečeni. Odstranite jih iz ponve in pokrijte s folijo, da ostanejo topli.

 

V isto ponev dodajte preostalo žlico olivnega olja. Dodajte narezano čebulo in pražite, dokler ne postane mehka in rahlo prosojna, približno 3 minute. Dodajte sesekljan česen in pražite. Dodajte paprike, bučke in češnjeve paradižnike. Začinite s soljo, poprom, origanom in baziliko. Zelenjavo pražite, dokler ni mehka, približno 5-7 minut.

Piščančje fileje vrnite v ponev k zelenjavi in jih na hitro premešajte, da se okusi prepojijo.

 

Postrežete lahko s prilogo, kot so kuhan riž, kvinoja ali krompirjev pire.

Ta jed je polna okusov in hranilnih snovi ter je odlična izbira za vsakodnevno kosilo ali večerjo.

 

Dober tek.

No Reviews