Piščanec s cvetačo in grahom

super easy

  • 2 piščančja fileja
  • 1 srednje velika cvetača
  • 200 g graha (zamrznjen ali svež)
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol in poper po okusu
  • 1 žlička svežega ali suhega timijana (ali drugo zelišče po okusu)
  • 1/2 limone (za sok)
  • parmezan ali nariban sir (po želji)

Piščančja fileja nareži na trakove ali kocke, jih začini s soljo, poprom in mleto papriko. Na srednje vroči ponvi segrej olivno olje in piščanca popeci, dokler ne postane zlato rjav in prepečen (približno 6-8 minut). Nato ga odstavi na krožnik.

Cvetačo razdeli na manjše cvetove in jo na kratko pokuhaj v slanem kropu (približno 5 minut), da se malo zmehča, a še vedno ostane čvrsta. Nato jo odcedi.

V isto ponev, kjer si pekla piščanca, dodaj nasekljano čebulo in česen ter ju popeci, da postaneta mehka in zadišita. Nato dodaj cvetačo in grah. Praži še 5-7 minut, dokler se cvetača ne zlato obarva in grah zmehča.

K prepraženi zelenjavi dodaj popečenega piščanca in vse skupaj premešaj. Pokapaj z limoninim sokom in potresi s timijanom (ali izbranim zeliščem). Po potrebi še dosoli in popopraj.

Jed postrezi toplo. Če želiš, jo lahko posuješ s sveže naribanim parmezanom ali drugim sirom po izbiri za dodatno bogastvo okusa.

No Reviews