Polnjene paprike

super easy

Sestavine:

  • 8 večjih paprik
  • 500 g mletega mesa (govedina, svinjina ali mešanica)
  • 1 skodelica riža
  • 1 čebula (drobno sesekljana)
  • 2 stroka česna (drobno sesekljan)
  • 1 korenček (nariban)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper po okusu
  • 500 ml paradižnikove omake (ali pelate)
  • 500 ml vode ali juhe

 

Paprike operemo in jim previdno odrežemo vrhove (hranimo jih kot “pokrovčke”). Z notranje strani jih očistimo. Na olju prepražimo čebulo, da postekleni, nato dodamo česen in korenček. Vse to damo v mešanico mesa in riža ter dobro premešamo.

S pripravljenim nadevom nadevamo paprike. Ne prenapolnite jih, ker bo riž med kuhanjem nabreknil. Paprikam položite “kapice” na vrh.

Papriko razporedimo v lonec ali globoko ponev. Prelijemo jih s paradižnikovo omako in prilijemo vodo ali juho. Kuhajte na majhnem ognju 45-60 minut oziroma dokler se paprika ne zmehča in je nadev kuhan.

Polnjene paprike običajno postrežemo s pire krompirjem ali kot samostojno jed.

Dober tek.

No Reviews