Polnjene paprike
super easy
Sestavine:
- 8 večjih paprik
- 500 g mletega mesa (govedina, svinjina ali mešanica)
- 1 skodelica riža
- 1 čebula (drobno sesekljana)
- 2 stroka česna (drobno sesekljan)
- 1 korenček (nariban)
- 2 žlici oljčnega olja
- sol in poper po okusu
- 500 ml paradižnikove omake (ali pelate)
- 500 ml vode ali juhe
Paprike operemo in jim previdno odrežemo vrhove (hranimo jih kot “pokrovčke”). Z notranje strani jih očistimo. Na olju prepražimo čebulo, da postekleni, nato dodamo česen in korenček. Vse to damo v mešanico mesa in riža ter dobro premešamo.
S pripravljenim nadevom nadevamo paprike. Ne prenapolnite jih, ker bo riž med kuhanjem nabreknil. Paprikam položite “kapice” na vrh.
Papriko razporedimo v lonec ali globoko ponev. Prelijemo jih s paradižnikovo omako in prilijemo vodo ali juho. Kuhajte na majhnem ognju 45-60 minut oziroma dokler se paprika ne zmehča in je nadev kuhan.
Polnjene paprike običajno postrežemo s pire krompirjem ali kot samostojno jed.
Dober tek.
No Reviews