Sataraš v kozarcih

super easy

  • 2 kg paprik (rumena, rdeča, zelena)
  • 2 kg paradižnika
  • 1 kg čebule
  • 200 g česna
  • 3 dl olivnega olja
  • 100 g soli
  • žlica sladkorja
  • narezana sveža bazilika

 

Paprike operemo, očistimo in narežemo na trakove. Paradižniku odstranimo lupino in ga narežemo na kocke. Čebulo in česen narežemo.

Na olivnem olju (2 dl) prepražimo čebulo, žličko sladkorja nato dodamo še narezan česen in počasi lepo vse popražimo. Dodamo narezano papriko in na lahkem ognju pražimo, da se lepo omehča. Nato dodamo narezan paradižnik, solimo in kuhamo do željene gostote. Vmes preverite okus. Na koncu dodajte narezano svežo baziliko in olivno olje (1 dl).

Topli sataraš naložite v kozarce in jih pasterizirajte ali pa pokrije z odejo.

No Reviews