Tortilja s piščancem in zelenjavo
super easy
Tortilja s piščancem in zelenjavo je okusna in preprosta jed, ki jo lahko pripravite doma.
- 2 tortilji
- 300 g piščančjega fileja
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 1 rdeča čebula
- 1 pest koruze (po želji)
- 2 žlici kisle smetane ali jogurta
- 100 g naribanega sira (gauda ali po želji)
- olivno olje
- začimbe: sol, poper, paprika
Piščančji file narežemo na tanke trakove ali kocke. Začinimo s soljo, poprom, papriko. V ponvi segrejemo malo olivnega olja in piščanca zlato rjavo popečemo (približno 7-10 minut).
Papriko in čebulo narežemo na tanke trakove. V isti ponvi, kjer ste popekli piščanca, po potrebi dodajte še malo olja, nato prepražite papriko in čebulo do mehkega (približno 5 minut). Po želji lahko dodate tudi koruzo.
Tortilje rahlo segrejte v ponvi ali v mikrovalovni pečici, da so mehke. Vsako tortiljo namažemo z žlico kisle smetane ali jogurta, nato dodamo popraženega piščanca in zelenjavo. Čez vse potresemo nariban sir.
Tortiljo prepognemo, da je lepo “zapakirana”. Lahko jo na kratko pogrejete v suhi ponvi, da se sir stopi in tortilja postane hrustljava.
Dodate lahko tudi salsa omako, avokado ali svežo solato za dodaten okus. Tortilje lahko postrežete s prilogo, kot je riž ali krompir.
Dober tek.