Tortilja s piščancem in zelenjavo

super easy

Tortilja s piščancem in zelenjavo je okusna in preprosta jed, ki jo lahko pripravite doma.

  • 2 tortilji
  • 300 g piščančjega fileja
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča čebula
  • 1 pest koruze (po želji)
  • 2 žlici kisle smetane ali jogurta
  • 100 g naribanega sira (gauda ali po želji)
  • olivno olje
  • začimbe: sol, poper, paprika

Piščančji file narežemo na tanke trakove ali kocke. Začinimo s soljo, poprom, papriko. V ponvi segrejemo malo olivnega olja in piščanca zlato rjavo popečemo (približno 7-10 minut).

Papriko in čebulo narežemo na tanke trakove. V isti ponvi, kjer ste popekli piščanca, po potrebi dodajte še malo olja, nato prepražite papriko in čebulo do mehkega (približno 5 minut). Po želji lahko dodate tudi koruzo.

Tortilje rahlo segrejte v ponvi ali v mikrovalovni pečici, da so mehke. Vsako tortiljo namažemo z žlico kisle smetane ali jogurta, nato dodamo popraženega piščanca in zelenjavo. Čez vse potresemo nariban sir.

Tortiljo prepognemo, da je lepo “zapakirana”. Lahko jo na kratko pogrejete v suhi ponvi, da se sir stopi in tortilja postane hrustljava.

Dodate lahko tudi salsa omako, avokado ali svežo solato za dodaten okus. Tortilje lahko postrežete s prilogo, kot je riž ali krompir.

Dober tek.

No Reviews