Vložene maline

super easy

  • 2 kg malin
  • 2 l vode
  • 1,5 kg sladkorja (količino lahko prilagodite okusu)
  • 1 vanilin sladkor
  • limonin sok ali citronka (po želji, za boljši okus in konzerviranje)

 

Maline previdno operemo in pazimo, da plodov ne poškodujemo. Lahko jih pustite, da se malo posušijo.

Sterilizirajte steklene kozarce in pokrove tako, da jih postavite v pečico na 100°C ali jih nekaj minut kuhate v vodi. Tako boste zagotovili, da ne bo bakterij.

V veliki kozici zmešajte vodo in sladkor, nato segrevajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Sirup se mora nekoliko zgostiti, kar običajno traja 10-15 minut kuhanja na zmernem ognju. Na koncu kuhanja dodamo limonin sok (lahko tudi citronko).

Maline previdno naložimo v sterilizirane kozarce, vendar jih ne napolnimo preveč. Prelijemo jih z vročim sladkornim sirupom, da so popolnoma potopljeni.

Kozarce tesno zapremo s pokrovom. Če želite dodatno varnost, da bo ozimnica dolgo zdržala, lahko izvedete pasterizacijo. Kozarce damo v večji lonec z vodo (voda naj sega do 2/3 višine kozarca) in jih na majhnem ognju kuhamo 10-15 minut. Lahko pa jih date tudi v toplo pečico in pustite, da se ohladijo ali pa pa jih zavijete v odejo in pustite, da se popolnoma ohladijo.

 

 

No Reviews