Vložene pečene paprike

super easy

Sestavine:

  • 5 kg paprike
  • 1 liter kisa (9%)
  • 1 liter vode
  • 200 ml olivnega olja
  • 200 g sladkorja
  • 100 g soli
  • poprova zrna
  • lovorjev list
  • česen
  • peteršilj

 

Paprike operemo in osušimo. Nato jih pečemo na žaru, v pečici ali na štedilniku, dokler se ne zmehčajo in ponekod počrnijo. Po pečenju jih damo v skledo in pokrijemo s krpo, kar bo olajšalo lupljenje. Ko se nekoliko ohladijo, jih olupimo in odstranimo semena.

V večjem loncu zmešamo kis, vodo, olje, sladkor, sol. Marinado kuhamo dokler ne zavre.

Paprike razporedite po kozarcih, jih rahlo potlačite, da iztisnete zrak. Med zlaganjem paprik dodajamo narezan česen in peteršilj, lovor pa dodamo navrh. Paprike prelijemo z vročo marinado, da so popolnoma prekrite.

Kozarce dobro zapremo s pokrovi. Lahko jih pasterizirate ali pa obrnete na glavo, da se bolje zaprejo in tako pustite dokler se ne ohladijo.

Kozarce hranimo v temnem in hladnem prostoru.

No Reviews