Poletna solata s piščancem in avokadom

Sestavine (za 2 osebi):

  • 2 fileja piščančjih prsi (ali ostanki pečenega piščanca)
  • 1 zrel avokado
  • 1 skodelica češnjevih paradižnikov
  • 1 rdeče čebule
  • 1kumare
  • mešana solata (rukola, špinača, berivka ipd.)
  • feta sir ali mocarela (po želji)
  • oljčno olje
  • sok ½ limone
  • sol, poper
  • sveža zelišča (npr. peteršilj, bazilika, koriander – po okusu)

 

Priprava:

Piščanca začini s soljo, poprom in po želji z malo česna v prahu ali paprike. Speci na ponvi ali žaru do zlato rjave barve. Pusti nekaj minut počivati, nato nareži na trakce ali kocke.

Zelenjavo pripravi: avokado nareži na kocke ali rezine, paradižnike prereži na polovice, kumaro nareži na tanke kolobarje ali trakce, čebulo nareži na tanke rezine (po želji jo za 5 min namočiš v limonin sok, da izgubi ostrino).

Solato razporedi na krožnik, dodaj zelenjavo in avokado, nato pa še piščanca. Dodaj sir (če uporabljaš) in posuj s svežimi zelišči.

 

Preliv: V skodelici zmešaj 2 žlici oljčnega olja, sok ½ limone, ščepec soli in popra. Po želji lahko dodaš tudi žličko medu ali gorčice. Prelij solato tik pred serviranjem.

 

Za bolj bogato različico dodaj kuhana jajca, popečene pinjole ali koščke kruhovih krutonov. Za bolj azijski twist: piščanca mariniraj v sojini omaki, ingverju in sezamovem olju. Če želiš vegansko različico – zamenjaj piščanca z mariniranim tofu-jem ali čičeriko.

No Reviews